Dans på schemat i Kiruna kommun

Kiruna kommun vill förankra dansen i alla kommunens skolor och samarbetar med det nationella Institutet Dans i skolan för att kunna ge alla skolor i Kiruna dans på schemat. Det innebär att elever i bl.a. Karesuando, Vittangi, Övre Sopporo och Svappavaara får möta dansen i undervisningen. Kiruna kommun är lika stort som Skåne, Blekinge och Halland tillsammans.

Dansföreställningar och utbildningsinsatser arrangeras med danskonstnärer, lärare, danslärarstudenter och forskare. Lärare och rektorer involveras i högskolekurser inom området dans och lärande för att kunna förankra kunskapsområdet dans.

Den 18 mars dansade 175 skolelever från Triangelskolan, Högalidskolan, Sameskolan, Vita viddernas skola och elever från Stockholm tillsammans med danslärarstudenter från Danslärarutbildningen i Piteå på Folkets hus i Kiruna. VINTERDANSEN blev en dansad hyllning till vintern och ett möte för att visa att dans på schemat är en självklarhet.

”Barnen i Kiruna vet mycket om vintern, snön, kylan, isen och stillheten och med stor inlevelse och nyfikenhet har vi skapat dans tillsammans”, säger Cecilia Björklund Dahlgren, universitetslektor i dans och verksamhetschef för Institutet Dans i skolan.

This entry was posted in Dans i skolan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s