Stort intresse för Dans i skolan-biennalen 2012 – alla kommer till Kiruna!

Det gnistrar i KirunaPå torsdag kommer vi till Kiruna! Fler än 230 vuxna och över 400 dansande skolelever är involverade i Dans i skolan-biennalen 9-10 februari 2012. Intresset är stort för att vara med om två spännande dagar i norraste Sverige där dansens självklara plats på skolschemat kommer att diskuteras.

På programmet står workshops i dansmatte, GAGA, streetdans, klassisk balett; seminarier om dans i grundskola och högskola, hjärnforskning; samtal och diskussion om den nya läroplanen och ansvarstagande; inspiration från goda exempel från olika delar av Sverige; forskning i dans och lärande; dansföreställningar med bl.a. skolelver, dansare från Kungl. Baletten och mycket mer. Dessutom bjuds det på besök och visning av Ishotellet i Jukkasjärvi, midnattskonsert med pianisten Roland Pöntinen i Kiruna kyrka och middag i Kirunas stadshus. Läs hela programmet på www.dansiskolan.se.

Dans i skolan-biennalen 2012 arrangeras av Institutet Dans i skolan i samarbete med Kiruna kommun, Ice Hotel , Polarbröd och Sveriges regionala danskonsulenter med stöd från Statens kulturråd, LKAB och Luleå Tekniska Universitet.

Följ oss här på bloggen/Twitter/Facebook för att se rapport och bilder från Biennalen!

This entry was posted in Biennal 2012, Dans i skolan, Fortbildning, Institutet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s